Economie

Polonia, pregătită în cazul în care Rusia oprește livrările de petrol din cauza plafonării prețului

Polonia este pregătită pentru o interdicţie rusă a vânzărilor de petrol către ţările care pun în aplicare un plafon de preţ, a declarat ministrul Climei şi Mediului, după ce ţara şi-a redus aportul de ţiţei rusesc şi şi-a asigurat livrări alternative de la producători precum Arabia Saudită, transmite Reuters.

Ţările Grupului celor Şapte (G7) şi aliaţi ai lor, inclusiv Polonia, au convenit luna aceasta asupra unui plafon de 60 de dolari pe baril pentru ţiţeiul rusesc transportat pe mare, transmite sursa.

Ca răspuns, preşedintele Vladimir Putin a semnat marţi un decret care interzice furnizarea de ţiţei şi produse petroliere ,de la 1 februarie, timp de cinci luni, către ţările care respectă plafonul.

Polonia şi-a redus treptat achiziţiile de petrol rusesc, iar după începutul războiului din Ucraina a încetat să mai cumpere petrol rusesc pe mare, a declarat compania de rafinare PKN Orlen. Compania spune că şi-a asigurat surse alternative de petrol prin parteneriatul său cu Saudi Aramco.

”Suntem pregătiţi să procesăm toate tipurile de ţiţei, acesta este avantajul nostru”, a declarat ministrul Climei şi Mediului, Anna Moskwa, într-o conferinţă de presă.

#Polonia #Rusia #livrările_de_petrol #plafonarea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button