Război în Ucraina

Polonia vrea să cedeze Ucrainei lansatoarele de rachete oferite de Germania

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat că a cerut Germaniei să trimită în Ucraina lansatoarele Patriot oferite Poloniei imediat după ce o rachetă a lovit teritoriul polonez, săptămâna trecută.

“După noile atacuri cu rachete rusești, am cerut Germaniei să transfere Ucrainei bateriile de rachete Patriot oferite Poloniei și desfășurate la granița sa de vest”, a scris Blaszczak pe Twitter, transmite sursa.

“Acest lucru ar proteja Ucraina de noi decese și întreruperi de curent și ar spori securitatea la granița noastră de est”, a mai precizat el. 

Berlinul a oferit Varșoviei sistemul de apărare cu rachete Patriot pentru a o ajuta să își securizeze spațiul aerian după ce o rachetă rătăcită s-a prăbușit în Polonia săptămâna trecută. 

Anterior, Germania a precizat că va oferi sprijin Poloniei pentru misiunile de patrulare aeriană cu avioane germane Eurofighter. 

Potrivit șefului NATO, Jens Stoltenberg, racheta care a lovit săptămâna trecută Polonia, omorând două persoane, pare mai degrabă să fi fost lansată accidental de apărarea aeriană a Ucrainei, și nu de către Rusia.

#Polonia #Ucraina #Germania #lansatoarele_de_rachete

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button