Societate

Postul de televiziune Cinema 1 a fost amendat cu 42 de mii de lei pentru insuficiența de programe în limba română

Postul de televiziune Cinema 1 a fost amendat cu 42 de mii de lei pentru insuficiența de programe locale, inclusiv în limba română și în orele de maximă audiență. Decizia de sancționare a fost emisă încă în decembrie 2022, dar fondatorul serviciului media a contestat decizia Consiliului Audiovizualului în instanța de judecată. Amenda va fi aplicată totuși, după pronunțarea deciziei de către Curtea de Apel Chișinău, transmite sursa.

Compania „A. Video-Content” SRL, care este fondatorul postului de televiziune,  a solicitat anularea amenzilor în instanța de judecată și suspendarea executării deciziei CA, afirmând că a fost clasificat ca furnizor național în mod incorect, că producerea programelor locale cu durata de 8 ore zilnic este dificilă și că ar exista pericolul de producere a unor prejudicii ireparabile.

La 21 aprilie 2023, Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani a admis cererea de suspendare a amenzii, înaintată de furnizor. La 17 mai, Consiliul Audiovizualului a contestat decizia primei instanțe, iar la 10 iulie curent, completul specializat pentru examinarea acțiunilor în contencios administrativ al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții de Apel Chișinău a decis anularea deciziei Judecătoriei Chișinău și  respingerea cererii privind suspendarea executării deciziei CA prin care Cinema 1 a fost amendată.

Curtea de Apel a constatat că producerea unor astfel de prejudicii nu a fost argumentată și nici probată suficient și obiectiv, iar admiterea cererii „A. Video-Content” SRL a fost neîntemeiată.

Este de menționat că furnizorii de servicii media, odată cu obținerea licenței de emisie, se obligă să respecte prevederile acesteia, precum și Codul serviciilor media audiovizuale.

#televiziune #Cinema1 #amendă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button