Societate

Pregătiri pentru Ziua Independenței: În PMAN se instalează scena

Autoritățile se pregătesc intensiv pentru evenimentul cultural-artistic din 27 august, cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova. Echipa Știri.md a reușit să surprindă imagini din Piața Marii Adunări Naționale, unde deja a fost instalată scena.

La data de 27 august se vor împlini 32 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova. În Capitală vor avea loc mai multe evenimente culturale organizate de Guvern, transmite sursa. 

Amintim că programul festivităților va începe la ora 08:30 cu depuneri de flori la statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt și la monumentul „Maica Îndurerată”.

Ulterior, conducerea țării va participa la ceremonia oficială de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova”, care va începe la ora 10:00.

Pe parcursul zilei, în Piața Marii Adunări Naționale vor avea loc concerte de fanfară în interpretarea Orchestrei Prezidențiale a R. Moldova, a Orchestrei-model a Inspectoratului General de Carabinieri al MAI și a Fanfarei Poliției de Frontieră.

În intervalul orelor 12:00-16:00, în spațiul verde din spatele Casei Guvernului va fi organizat evenimentul „De vorbă cu cetățenii”, în cadrul căruia prim-ministrul Dorin Recean, membrii Cabinetului de miniștri și șefii agențiilor de stat vor discuta cu oamenii despre programele guvernamentale și importanța implicării fiecăruia din noi în dezvoltarea unui stat prosper. 

Pe scena din Piața Marii Adunări Naționale vor evolua: Baletul Național „JOC”, Ansamblul folcloric „Romanița”, colective folclorice din țară, Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „S. Lunchevici”, Orchestra Națională de muzică populară „LĂUTARII”, artiști cu nume de rezonanță în lumea întreagă, precum Alexandra Conunova (Elveția), Martina Meola (Italia), Pavel Efremov, (Germania), Lilia Istrati (România), Andrei Jilihovschi (Franța), Geta Burlacu (Marea Britanie), Cezar Moldovanu (Moldova), pianiștii Stanislav Jar & Laura Balicov (Olanda), țambaliștii Ion Curteanu (Ungaria) și Alexandru Olaru (Moldova).

Festivitatea va culmina cu marele joc „Moldovenii când se strâng”.

De asemenea, pe 27 august, în toate localitățile țării vor fi organizate manifestări dedicate Zilei Independenței.

#ZiuaIndependenței #PMAN #sărbătoare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button