Economie

Premieră pentru Moldova! Comisia Europeană a aprobat primul lot de export al produselor lactate autohtone pe piața UE

În premieră! Comisia Europeană a aprobat primul lot de export al produselor lactate din Republica Moldova pe piața din Uniunea Europeană. Sursă.

Este vorba despre lapte crud,  produse lactate, de colostru și de produse pe bază de colostru în conformitate cu prevederile Regulamentului de punere în aplicare în ceea ce privește lista țărilor terțe sau părților de țări terțe din care este autorizată introducerea în Uniunea Europeană.

„Astfel, Uniunea Europeană a aprobat prima unitate din Republica Moldova cu drept de export a produselor lactate (înghețată), în baza informațiilor, garanțiilor și demonstrării capacităților instituționale oferite de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor”, se menționează într-un comunicat ANSA.

Inițiativa a fost salutată de deputatul PAS, Radu Marian.

„Veste foarte bună! În premieră pentru Moldova, a fost aprobat primul lot de export al produselor lactate autohtone (înghețată) în Uniunea Europeană, în baza informațiilor, garanțiilor și demonstrării capacităților instituționale oferite de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Sperăm să vedem în viitorul apropiat cât mai multe produse lactate autohtone pe piața UE”, a scris Radu Marian într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button