Societate

Premieră pentru Moldova! Astăzi, la Lozova, a fost inaugurat primul Centru Unificat de Prestare a Serviciilor Publice

Primul Centru Unificat de Prestare a Serviciilor Publice a fost deschis, marți, 21 decembrie, la Lozova. Astfel, oamenii din regiune vor avea parte de servicii publice de calitate. La evenimentul de inaugurare a participat prim-ministra Natalia Gavrilița, dar și vicepremierul pentru digitalizare, Iurie Țurcan.

„De azi, oamenii din Lozova și din satele vecine vor putea accesa servicii guvernamentale digitale, cu suportul unui specialist instruit. Asta înseamnă că nu lăsăm pe nimeni în urma procesului de digitalizare. Chiar și oamenii fără calculator sau telefon, vor putea veni la Primărie și să beneficieze de aceste servicii”, a spus Natalia Gavrilița.

Totodată, premierul a mai anunțat că până la sfârșitul anului 2023, Guvernul își propune să deschidă 17 astfel de centre în satele țării și încă nouă peste hotare, în consulatele R. Moldova.

Beneficiile serviciului sunt: oamenii vor fi informați despre lista actelor necesare pentru un anumit serviciu, vor putea depune o cerere online la serviciu și se vor putea programa pentru un serviciu. 

În acest sens, Natalia Gavrilița a oferit și câteva exemple: cererea pentru reexaminarea pensiei, depunerea cererii pentru obținerea duplicatului actului de căsătorie, deces etc. 

De asemenea, la acest centru se va putea achita pentru serviciile publice obținute.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button