Pe 6 septembrie, Liz Truss a condus oficial guvernul britanic. În calitate de ministru de externe, ea a adoptat o poziție pro-ucraineană și judecând după declarațiile sale deja în calitate de prim-ministru, va continua politica lui Boris Johnson față de Ucraina. Ceea ce, la rândul său, este extrem de dureros perceput în Federația Rusă.
Acest lucru este evidențiat de declarațiile politicienilor ruși, în special, Serghei Lavrov a comentat numirea sa în funcția de prim-ministru, spunând că politica lui Truss nu va consolida poziția Regatului Unit pe scena internațională. Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a vorbit mai realist despre acest subiect, afirmând că autoritățile ruse nu se așteaptă la o îmbunătățire a relațiilor cu Londra.
Poziția pro-ucraineană a multor țări occidentale a devenit o mare problemă pentru Federația Rusă, ale cărei autorități în mod clar nu se așteptau la o astfel de rezistență în masă, impunerea de sancțiuni și furnizarea de arme moderne Ucrainei. Chiar înainte de alegeri, când exista deja o mare probabilitate ca Truss să devină următorul premier, Rusia a lansat o campanie masivă pentru a o discredita.
Același lucru se întâmplă și acum și este probabil să continue și în viitor. Propagandiștii susțin că Liz Truss nu are flexibilitate și incapacitate de manevră, este evident că vorbim despre o politică intransigentă în relațiile cu Federația Rusă, „simpatizează” cu britanicii, declarându-și presupusa incompetență (cu toate acestea, caracterizează aproape orice politician care reacționează corect la agresiunea rusă), iar unii experți chiar o numesc alegerile ilegitime, referindu-se la sondaje cu o fiabilitate dubioasă.
Astfel de încercări ridicole și chiar într-o oarecare măsură copilărești de discreditare indică faptul că schimbarea prim-ministrului Marii Britanii într-un stat și mai prietenos cu Ucraina și dispus categoric față de Federația Rusă este o mare problemă pentru agresor. Deci, pentru a grăbi sfârșitul existenței sale, este necesar să nu ne oprim aici: să introducem măsuri dure împotriva statului agresor și să sprijinim Ucraina în lupta pentru libertate și democrație.
De exemplu, introducerea unei interdicții privind eliberarea vizelor pentru toți cetățenii Federației Ruse, deoarece majoritatea sprijină asasinarea civililor în Ucraina, iar cei care nu își declară în mod deschis poziția își exprimă sprijinul tacit. Continuați să furnizați Ucrainei armele de care are nevoie pentru a-și apăra și elibera teritoriile. Să lupte până la ultimul pe fronturile diplomatice și informaționale. Epuizați economia agresorului până când aceasta poate asigura continuarea războiului și posibila răzbunare după acesta.
Victoria asupra Rusiei este principalul obiectiv atât pentru Ucraina, cât și pentru toate țările care doresc să-și păstreze securitatea. Este extrem de important să învingem Rusia acum, în războiul cu Ucraina. Atât din punct de vedere militar, cât și economic, pentru că este puțin probabil ca agresorul epuizat să poată găsi puterea de a merge mai departe, spre vest. Iar problemele economice cu care se va confrunta Federația Rusă în viitor din cauza impactului sancțiunilor și al cheltuielilor colosale asupra ducerii unui război fără sens pentru populația lor ar putea împinge în continuare populația statului agresor la ideea că este mai scump să ataci orice țară. Liz Truss este unul dintre acei politicieni care sunt hotărâți să obțină un astfel de rezultat și, în acest caz, se poate simpatiza doar cu cei care susțin războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei.