Politică

Președinta Comisiei Europene, în pragul Summitului de pe 1 iunie: „Moldova nu este singură. UE este cu voi”

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sugerat că va fi prezentă pe 1 iunie, la Summitul Comunității Politice Europene, ce va avea loc în Republica Moldova. Într-un video publicat pe pagina de Facebook a evenimentului, oficiala a subliniat că UE susține țara noastră în parcursul european și că Moldova nu este singură, transmite sursa.

„UE este alături de Moldova. Susținem securitatea voastră energetică, stabilitatea voastră economică. Susținem reformele voastre în calea spre familia noastră europeană. Moldova nu este singură. Uniunea Europeană este cu voi”, a declarat Ursula von der Leyen.

Pe 24 mai, președintele Franței, Emmanuel Macron, și-a anunțat oficial prezența la Summitul Comunității Politice Europene. Într-un video, liderul francez și-a exprimat speranța că, în cadrul întrunirii, vor fi luate decizii importante atât pentru prezent, cât și pentru viitor.

Reamintim că pe 1 iunie, în Republica Moldova, va avea loc Summitul Comunității Politice Europene. Astfel, în satul Bulboaca, în cadrul unui complex vitivinicol, țara noastră va găzdui, pentru prima dată, aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene. 

Liderii vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Comunitatea Politică Europeană a fost creată în 2022, la inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron.

#Summit #UE #Ursula_von_der_Leyen

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button