Politică

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns la Chișinău

În seara zilei de astăzi, la Aeroportului Internațional Chișinău a ajuns Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. În dimineața zilei de mâine, oficialul european se va întâlni cu președinta Maia Sandu.

Ursula von der Leyen, a ajuns la Chișinău pentru a interpinde o vizită oficială cu scopul consolidării sprijinului Uniunii Europene pentru Moldova. Aceasta urmează să discute cu Maia Sandu despre consecințele războiului Rusiei împotriva Ucrainei și afectarea Moldovei în contextul dat, transmite sursa.

La aeroport Președinta Comisiei Europene a fost întâmpinată de mai mulți protestatari care aveau pancarte cu inscripțiile  „Sandu este un dictator” și „Ursula, cum te încălzești?”.

Cu toate acestea, nu este sigur dacă Ursula i-a observat pe protestatari datorită poliției ce a acoperit pichetul cu mașinile lor.

Ursula von der Leyen a anunțat în weekend pe canalul său de Twitter despre vizita sa în țara noastră menționând:

„Am avut o conversație bună cu președinta Maia Sandu. Am discutat despre situația energetică îngrozitoare din Moldova. Lucrăm la sprijinul suplimentar pentru a ajuta Moldova cu necesitățile imediate de gaz și de electricitate. Aștept cu nerăbdare să o întâlnesc pe Maia Sandu, când voi vizita Moldova la mijlocul săptămânii”

#Ursula #UE #Președinte

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button