Politică

Președinta Georgiei: Am putea intra în UE alături de Ucraina și Moldova

Georgia, Ucraina și Republica Moldova ar putea intra în Uniunea Europeană în același timp, a declarat liderul de la Tbilisi, Salome Zurabișvili.

„Cred că acest lucru se va întâmpla simultan. Nu știu dacă se va întâmpla în 2030, în 2031 sau în 2029. Dar cred că va fi „o mare explozie”. Noi trei – Republica Moldova, Ucraina și Georgia – vom intra aproximativ în același timp”, a spus Salome Zurabișvili, transmite radiomoldova.md.

Amintim că, pe 8 noiembrie, Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor de aderare pentru Ucraina și R. Moldova. Potrivit Raportului Comisiei Europene privind extinderea UE, decizia finală urmează să fie luată în luna decembrie la Summitul Consiliului UE.

La scurt timp, președintele R. Moldova, Maia Sandu, a venit cu o reacție în care a spus că recomandarea CE este un pas al autorităților și al tuturor moldovenilor care muncesc pentru a transforma R. Moldova într-un stat democratic.

De asemenea, premierul Dorin Recean a spus că această zi este importantă pentru R. Moldova, iar avizul pozitiv din partea CE este rezultatul muncii pe care au depus-o toți moldovenii.

La reuniunea sa din 14-15 decembrie, Consiliul European ar urma să adopte o decizie privind începerea sau nu a negocierilor de aderare cu Republica Moldova, Ucraina și Bosnia și Herțegovina.

#Georgia #aderare_la_UE #Ucraina #Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button