PoliticăRăzboi în Ucraina

Președinta Maia Sandu condamnă ferm atacurile Rusiei asupra Ucrainei

Rusia a reluat sâmbătă atacurile cu rachete asupra Ucrainei, una dintre acestea lovind un bloc de locuințe cu 1.700 de oameni din Dnipro și făcând zeci de victime și răniți, lăsând totodată mai mulți oameni sub dărâmături. În acest sens, președinta Maia Sandu a venit cu o reacție.

Atacurile au țintit infrastructura energetică din multe regiuni din țara vecină, transmite sursa.

„În plină iarnă, ucrainenii trăiesc în frig, fără apă și curent, știind că o rachetă poate lovi oricând casa lor și le poate lua viața. Asta e realitatea războiului, impusă de agresor – chiar aici, în vecinătatea noastră. Rachetele ajung și în Moldova – fragmentele descoperite ieri la Briceni dovedesc acest lucru”, a spus președinta Maia Sandu.

Șefa statului condamnă ferm agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei: „Atacurile asupra infrastructurii orașelor și uciderea civililor sunt crime de război, ele neavând nicio justificare”.

Amintim că, o patrulă a poliției de frontieră a descoperit, în această după amiază, în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni), resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei.

Cu o reacție a venit premierul Natalia GavrilițaMinisterul Apărării și Ministerul de Externe.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că astăzi, 15 ianuarie, va avea loc o detonare controlată a resturilor de rachetă în care a fost depistat explozibil.

Știri.md amintește că la sfârșitul lunii octombrie, o rachetă rusească doborâtă de sistemul de apărare al Ucrainei a căzut pe teritoriul R. Moldova, în localitatea Naslavcea, raionul Ocnița. Geamurile mai multor locuințe au fost sparte. Incidentul nu s-a soldat cu victime.

După acest incident, Ministerul de Externe de la Chișinău a declarat „persona non grata” pe teritoriul R. Moldova un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Rusia a declarat pe 9 noiembrie „persona non grata” un angajat al Ambasadei R. Moldova la Moscova.

Totodată, premierul Natalia Gavrilița a condamnat atacurile forțelor armate ruse asupra Ucrainei.

#atac #rachete #Ucraina #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button