Politică

Președintele Parlamentului: autoritățile trebuie să depună toate eforturile „ca acești rătăciți, bandiți, să fie aduși acasă”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit cu o reacție referitor la decizia Curții de Apel privind condamnarea lui Ilan Șor la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”. Potrivit acestuia, autoritățile trebuie să depună toate eforturile „ca acești rătăciți, bandiți, să fie aduși acasă”. Declarația a fost făcută vineri, 14 aprilie, la începutul ședinței Parlamentului, relatează sursa.

„Săptămână patimilor vine și cu vești bune, se face dreptate, încet, cu greu. Și păcătoșii, să mă exprim așa într-un limbaj, tare păcătoși, adică bandiți și hoți, iată ajung să fie luați în seamă și de justiția din Republica Moldova. Cu greu, cu întârziere, dar hoții trebuie să ajungă la pușcărie. Deci, se poate. Ani de zile tergiversezi, iar într-un final dacă este și bunul simț și rezonezi cu ceea ce vrea societate se poate face dreptate.

„În ce bortă nu s-ar ascunde, cât de departe, globul pământesc pentru bandiți și hoți devine tot mai mic și mai mic. Acum va trebui ca autoritățile să depună toate eforturile ca acești rătăciți, bandiți, să fie aduși acasă și să stea acolo unde trebuie să stea”, a declarat Grosu în cadrul ședinței Parlamentului.

TV8.md reamintește că Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău. Totodată, bunurile pe care a fost aplicat sechestru acum vor fi confiscate în favoarea statului, mai exact 5 miliarde și 291 de milioane de lei. Anunțul a fost făcut de președinta Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate.

Ilan Șor a fost condamnat, în 2017, în dosarul „furtul miliardului” la 7 ani și jumătate de închisoare, pentru escrocherie şi spălare de bani. Dosarul se afla pe rol în Curtea de Apel Chişinău, iar ședințele de judecată au fost amânate în repetate rânduri. 

În 2019, după ce Partidul Democrat a plecat de la guvernare, Ilan Șor a părăsit țara. El s-ar afla în Israel, de unde organizează proteste contra guvernării. Anul trecut, SUA și Marea Britanie au impus sancțiuni împotriva lui Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc. Sancțiunile prevăd inclusiv faptul că cei doi nu pot intra pe teritoriul Statelor Unite ca și imigranți sau non-imigranți. 

#CurteadeApel #condamnare #IlanSor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button