Internaţional

Președintele Turciei pleacă în vizită în Ucraina pentru a reduce tensiunile dintre Kiev și Moscova

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, va face joi o vizită în Ucraina pentru discuţii cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, menite a reduce tensiunile dintre Kiev şi Moscova, transmite sursa.

Ankara are relaţii bune atât cu Kievul, cât şi cu Moscova, dar este pe poziţii divergente cu Rusia în privinţa Siriei şi Libiei, dar şi în legătură cu anexarea Peninsulei Crimeea în 2014, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Deşi dezvoltă o cooperare cu Rusia în domeniile apărării şi energiei, Ankara a vândut de asemenea drone sofisticate Ucrainei, ceea ce a deranjat Moscova.

„Erdogan îi va transmite lui Zelenski mesaje pentru menţinerea păcii în regiune şi prevenirea amplificării tensiunilor şi a unui conflict”, a spus un oficial turc, potrivit Digi24.

El a mai precizat că există discuţii pentru o vizită a preşedintelui rus Vladimir Putin în Turcia după Jocurile Olimpice de Iarnă, care au loc în China în perioada 4-20 februarie.

„Ne aşteptăm ca ambele discuţii să fie eficiente pentru a reduce tensiunile dintre Rusia şi Ucraina”, a adăugat oficialul, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Săptămâna trecută, Erdogan a spus că ar fi lipsit de înţelepciune din partea Rusiei să atace Ucraina şi că, dacă s-ar întâmpla asta, Turcia ar face tot ce este necesar ca stat membru al NATO.

#Erdogan #Zelenski #Ucraina #Turcia #Federația_Rusă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button