Război în Ucraina

Prima reacție a rușilor după atacul asupra Odesei

Rachete ruseşti „de înaltă precizie” au distrus sâmbătă infrastructuri militare în portul Odesa, vital pentru exportul de cereale ucrainene, a anunţat duminică purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova.

Zaharova despre atacul asupra portului Odesa: O lovitură de înaltă precizieFoto: TpyxaNews
Este prima declarație a oficialilor ruși după atacul cu rachete de sâmbătă asupra portului Odesa și vine în contradicție cu afirmațiile Turciei, care a precizat că Rusia i-a transmis că nu a avut de-a face cu acest atac, transmite sursa.

„Rachete Kalibr au distrus infrastructuri militare din portul Odesa, printr-o lovitură de înaltă precizie”, a scris Maria Zaharova pe contul ei de Telegram, ca răspuns la o declaraţie a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a spus că aceste lovituri au distrus posibilitatea unui dialog sau a unei înţelegeri cu Moscova.

După atacul asupra portului Odesa, la doar o zi după semnmarea acordului privind exporturile de cereale, Ucraina l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin că „scuipă în faţă” ONU şi Turcia şi compromite punerea în aplicare a acordului semnat vineri în legătură cu reluarea exporturilor de cereale blocate de conflict.

Sâmbătă, Rusia a dezminţit totuşi pe lângă Turcia că a fost implicată în aceste atacuri. „Ruşii ne-au spus că nu au nimic de-a face cu acest atac şi că analizează chestiunea îndeaproape”, a dat asigurări ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar.

Potrivit purtătorului de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, două rachete au lovit teritoriul portului Odesa, iar alte două au fost doborâte de apărarea antiaeriană înainte de a-şi atinge ţinta.

#Zaharova #Odesa #port #război #ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button