Internaţional

Prima țară europeană care votează legea cu privire la legalizarea cultivării și consumului de marijuana pentru uz personal

Malta va deveni, în această săptămână, prima țară europeană care legalizează cultivarea și posesia de canabis pentru uz personal, depășind Luxemburgul, care anunțase în octombrie că intenționează să legalizeze cultivarea și consumul în viitorul apropiat.

Astfel, posesia de până la șapte grame de marijuana va fi legală pentru persoanele de cel puțin 18 ani, iar aceștia vor putea și să cultive până la patru plante de canabis în propria locuință. Până la 50 de grame de produs va putea fi depozitat legal în locuință.

Marți, parlamentul maltez urmează să voteze legea, urmând ca președintele țării să o promulge până în weekend, a declarat ministrul responsabil de procedură, Owen Bonnici, pentru The Guardian.

Posesia de până la 28 de grame va fi pedepsită doar cu o amendă contravențională între 50 și 100 de euro. Persoanele de sub 18 ani care vor fi prinse cu canabis se vor prezenta în fața unei comisii speciale și nu vor mai risca închisoarea. Cei care consumă canabis în prezența unui copil vor trebui să plătească amenzi între 300 și 500 de euro.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button