Politică

Primarii de Chișinău, Bălți și bașcanul Găgăuziei, invitați la discuții cu Recean

Primarii de Chișinău, Bălți și bașcanul Găgăuziei au fost invitați la discuții cu Dorin Recean. Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Acesta a precizat că se vor discuta „subiecte de actualitate”, transmite realitatea.md.

Pe lângă edili, vor mai fi prezenți președinți de raioane, a mai spus Vodă.

Conform lui, scopul ședinței de lucru este crearea „unui dialog eficient între autoritățile locale și Guvern”. De menționat este faptul că întrunirea va avea loc după protestele care s-au desfășurat marți seara în Găgăuzia, pe fundalul perchezițiilor în dosarul coruperii alegătorilor.

Comentând evenimentele din Găgăuzia, în debutul ședinței de miercuri a Guvernului, Recean a transmis un mesaj locuitorilor din autonomie, îndemnând la calm: „Problemele identificate au fost documentate, prezentate în instanță. Instanța va da apreciere. Alegerile, în orice colț al Republicii Moldova, trebuie să se întâmple conform legislației Republicii Moldova. Guvernul în continuare va lucra ca să asigure serviciile publice cetățenilor din autonomie. Vom lucra cu toți cei aleși de cetățenii din autonomie, care să le prezinte interesele”, a spus el.

#Recean #primarii #discuții

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button