Politică

Prodan, despre caldarâmul din gestiunea Primăriei: Rușine și nesimțire

„Este ceva urât, o rușine, o nesimțire”. Sunt declarațiile ministrului Culturii, Sergiu Prodan, despre șantierul de pe strada 31 august 1989 din Chișinău, acolo unde în martie 2023, au fost descoperite două insule cu pavaj vechi, denumite generic – caldarâm.

Între timp, după mai bine de un an, acolo unde urma să înceapă construcția unei zone pietonale, ne-am pomenit cu o parcare improvizată pe un șantier neprotejat. Prodan a declarat, în cadrul emisiunii „Descifrat” că, la moment, responsabilă de proiect este Primăria municioiului Chișinău, transmite sursa.

În același timp, Prodan sugerează că Primăria nu ar avea bani pentru a finaliza lucrările, calificând drept „o nesimțire” faptul că la mai bine de un an de la descoperire a pavajului, zona respectivă este „un șantier neprotejat”, transformat în parcare.

„Din câte știu nu sunt bani debursați bani pentru acest proiect, iar proiectul acestei pietonale nu există. Este o nesimțire ca la un an jumătate după ce ai excavat să nu întreprinzi nimic, este o nesimțire să nu izolezi acest șantier, este o rușine să accepți tacit parcări acolo și este o rușine să nu intervii nicicum. Este ceva urât, este o rușine că în secolul 21, în centrul unei Capitale europene noi avem o porțiune de stradă în halul care este. Este un șantier neprotejat. Deci, șantierul aparține cuiva. Este zona de responsabilitate a Primăriei. Din momentul în care au descoperit, au excavat acest șantier, el trebuia îngrădit, menționează Sergiu Prodan, ministrul Culturii.

În ceea ce privește parcarea improvizată, care s-a ivit pe „șantierul neprotejat” Prodan a menționat că Primăria, și în acest caz, este responsabilă.

„Reglementarea parcărilor este activitatea Primăriei. Poliția este foarte vigilentă acolo unde vor să ridice mașinile. Eu cred că pe strada 31 august 1989 ușor ar putea fi sancționați șoferii care parchează acolo pentru că aceasta este o nesimțire”, spune Sergiu Prodan, ministrul Culturii.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button