Economie

Programul Rabla pentru electrocasnice va fi implementat prin intermediul compensatii.gov.md: Ce presupune acesta

Platforma compensatii.gov.md nu va fi utilizată doar pentru calcularea gradului de vulnerabilitate energetică. Prin intermediul acesteia, vor fi implementate și alte mecanisme de sprijin, precum ar fi programul Rabla pentru electrocasnice. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a explicat în ce constă acest program în cadrul ediției din 4 octombrie a emisiunii „Freedom” de la TV8.

Programul Rabla pentru electrocasnice presupune acordarea de vouchere unor familii pentru înlocuirea echipamentelor casnice vechi. 

„Sistemul ne va permite să implementăm și alte măsuri, alte mecanisme de sprijin, de exemplu, programul Rabla pentru electrocasnice și vom avea chiar în acest an, vom avea vouchere pentru înlocuirea mașinilor de spălat, aparatelor electrocasnice, frigiderelor vechi”, a declarat Marcel Spatari.

Nu e nevoie ca cetățenii să se înregistreze de mai multe ori pe platforma compensatii.gov.md.

„Cetățenii se înregistrează o singură dată. După asta, sistemul permite autorității care implementează o măsură de eficientizare a consumului energetic, de exemplu, să identifice acele gospodării care sunt eligibile, care sunt vulnerabile. Sistemul poate face o selecție”, a spus ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Totodată, asistenții sociali vor verifica selectiv dacă nu s-au comis abuzuri în declararea veniturilor și ulterior, voucherele vor fi distribuite.

#Programul_Rabla #electrocasnice #compensatii

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button