Politică

Proiect de lege, adoptat în ședința plenară a Parlamentului: Monitorul Oficial devine mai accesibil pentru cetățeni

Părțile I, II și III ale Monitorului Oficial, care cuprind actele normative vor fi disponibile online și gratuit tuturor cetățenilor. O asemenea prevedere se regăsește într-un proiect de lege, adoptat în lectură finală, cu votul a 75 de deputați, în cadrul ședinței plenare de astăzi, 23 decembrie, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Totodată, conform proiectului de lege, partea IV și a V ale publicației vor fi disponibile online sau tipărit contracost în baza abonamentelor, inclusiv prin vânzarea liberă.

Astfel, utilizatorii vor folosi varianta electronică a publicației, iar acest lucru va duce la reducerea tirajului Monitorului Oficial distribuit în formă tipărită. Totuși, publicația va fi  imprimată pentru un număr limitat de abonați, cum ar fi Biblioteca Națională sau bibliotecile raionale, pentru a asigura accesul la Monitorul Oficial a persoanelor care nu au mijloace electronice.

Potrivit datelor Agenției Informaționale de Stat „Moldpres”, care are responsabilitatea de a publica Monitorul Oficial, cheltuielile pentru editarea și tipărirea documentului ajung, anual, la 9 milioane de lei, în timp ce veniturile din vânzarea abonamentelor sunt de 7,5 milioane de lei pe an. Pe de altă parte, veniturile din vânzarea abonamentelor în format electronic constituie 850 de mii de lei anual, iar cheltuielile pentru editarea publicației sunt de 712 mii de lei pe an.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button