InternaţionalSocietate

Veste bună: Proiectul de lege privind anularea actului de identitate românesc va fi revizuit

Ministerul de Interne de la București a organizat dezbateri publice privind proiectul de lege ce prevede ca Evidenţa Populației să verifice dacă cel care solicită eliberarea unui document de identitate locuieşte în imobilul unde solicită stabilirea domiciliului.

În timpul discuțiilor, autoritățile române au dat o veste bună inclusiv pentru moldovenii care dețin cetățenia română, transmite sursa.

Mai concret, s-a decis să fie revizuit articolul din proiect care prevedea posibilitatea anulării actului de identitate în anumite condiții, după ce mai mulți reprezentanți ai societății civile au semnalat nereguli în legătură cu acest text.

Rămâne însă în continuare prevederea care interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Autoritățile române au depistat aproximativ 100 de locuințe în care figurează câte cel puțin 1.000 de locatari.

Măsura Guvernului este inspirată din Germania, țară în care nimeni nu are dreptul la muncă și la asigurări medicale fără un document care atestă înregistrarea oficială la o adresă, după închirierea sau cumpărarea unei locuințe.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button