Război în Ucraina

Propagandiștii lui Putin cer înarmarea Coreei de Nord și Iranului

Echipa de propagandă a Kremlinului a propus ca Rusia să înarmeze Iranul și Coreea de Nord pentru a ataca Occidentul, o măsură care, în opinia lor, ar fi în oglindă cu ajutorul militar acordat de țările vestice Ucrainei.

Propagandiștii lui Putin par să facă abstracție de faptul că Rusia are probleme cu dotarea trupelor sale în Ucraina și cumpără drone-kamikaze din Iran și – potrivit serviciilor de informații americane – rachete și obuze de artilerie din Coreea de Nord, transmite sursa.

Margarita Simonian, redactorul-șef al postului Russia Today și unul dintre cei mai duri propagandiști ai Kremlinului, a declarat în cadrul unei emisiuni tv că țările occidentale „înarmează inamicul nostru, nu-i așa?”, făcând trimitere la ajutorul militar oferit de aliații NATO Ucrainei.

„Dar ele (țările occidentale – n.r.) nu au dușmani? Ce cred talibanii, oare ei nu au nevoie de nimic? Poate putem să ajutăm Iranul cu ceva? De ce are nevoie Iranul? Ce le putem oferi? Dar Coreea de Nord? Putem face ceva pentru ei? (…) Ar trebui să fie un început foarte rapid, urmat de o continuare și un final foarte clar”, a spus Margarita Simonian la postul Rusia-1, în aprobările lui Vladimir Soloviov, un alt propagandist de top al Kremlinului.

Retorica propagandei ruse face însă abstracție de problemele pe care le întâmpină Rusia pe frontul din Ucraina, unde se confruntă cu o proastă dotare a propriilor forțe. 

Dincolo slaba echipare și armamentul învechit cu care își trimite soldații să lupte, Rusia are probleme și cu muniția. 

Serviciile de informații americane au obținut date potrivit cărora Rusia a cumpărat milioane de rachete și obuze de artilerie din Coreea de Nord, pentru a le folosi în războiul din Ucraina. M mult, oficialii serviciilor de informații americane cred că rușii ar putea încerca să cumpere și alte echipamente militare nord-coreene, în viitor.

Cât despre dronele Shahed cumpărate din Iran, ele au devenit unul dintre principalele mijloace cu care Rusia terorizează populația civilă din Ucraina. Chiar dacă dronele-kamikaze, lansate în număr mare asupra infrastructurii civile din Ucraina, sunt adesea doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană, ele au un efect puternic asupra populației civile din Ucraina.

#propagandă #Rusia #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button