InternaţionalRăzboi în Ucraina

Protest inedit în Germania: „Celula” lui Alexei Navalnîi a fost adusă în fața Ambasadei Rusiei

O copie a celulei opozantului rus Alexei Navalnîi a fost instalată peste dum de sediul Ambasadei Rusiei din Berlin. Astfel organizatorii își propun să atragă atenție întregii lumi despre condițiile de detenție și tortura la care este supus Navalnîi.

Carcera are trei metri lungime pe doi metri lățime și este o copie a celei în care stă activistul rus într-o închisoare de înaltă securitate din Rusia. 

Aceasta este deschisă nonstop şi va funcționa până la 23 februarie, cu o zi înainte de marcarea unui an de la invadarea Ucrainei. 

Opozantul regimului lui Vladimir Putin, în vârstă de 46 de ani, este încarcerat în afara oraşului Vladimir, la aproximativ 250 de kilometri est de Moscova.

Acesta a fost condamnat pentru o deturnare de fonduri, una dintre numeroasele hotărâri pe care Navalnîi le denunță drept încercări de reducere a sa la tăcere. 

Alexei Navalnîi, a cărui stare de sănătate s-a degradat în ultimul timp, potrivit apropiaților săi, a fost otrăvit cu Noviciok, un agent neurotoxic de fabricaţie sovietică, în timpul unei deplasări electorale în Siberia, în 2020. 

Opozantul rus îi acuză pe Vladimir Putin şi FSB-ul că se află în spatele atacului.

#protest #Putin #Rusia #dictatură

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button