Război în Ucraina

„Nu există încă rezultate, sunt doar pierderi uriașe.” Putin despre ofensiva ucraineană

Președintele rus Vladimir Putin va sosi în China pe 17 octombrie pentru a participa la forumul „One Belt, One Road”. Înainte de vizita sa, Putin a acordat un interviu pentru China Media Corporation. Printre altele, președintelui rus i s-a adresat o întrebare despre războiul din Ucraina și despre perspectivele unei reglementări pașnice, transmite sursa.

Putin a spus că apreciază încercările Chinei de a găsi o soluție politică, dar „cealaltă parte nu vrea să conducă nicio negociere”.

Autoritățile ucrainene, a spus președintele rus, „au anunțat că vor căuta înfrângerea Rusiei și victoria pe câmpul de luptă, înfrângerea strategică a Rusiei”.

„Am început ostilitățile active, așa-numita contraofensivă. Continuă din 4 iunie. Nu există încă rezultate, doar pierderi uriașe. Pierderile sunt pur și simplu uriașe – aproximativ una din opt, dacă sunt raportate”, a spus Putin.

Președintele Federației Ruse a reiterat, de asemenea, teze despre amestecul SUA în politica internă a Ucrainei în 2014, uciderea locuitorilor din Donbass, refuzul Kievului de a acorda statutul neutru și dorința de a adera la NATO și acordurile de la Minsk neîndeplinite.

În ultimele luni, președintele Federației Ruse a declarat în repetate rânduri că trupele ucrainene suferă pierderi grele, în timp ce datele pe care le-a citat nu au fost confirmate de surse independente. Nu este prima dată când Putin vorbește despre „eșecul” ofensivei ucrainene.

Vizita în China este prima în afara țărilor CSI de când Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pentru Putin. Putin a părăsit Rusia pentru prima dată după ce mandatul a fost emis pe 15 octombrie – a participat la summitul CSI de la Bishkek.

#Putin #China #ofensiva_ucraineană

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button