Politică

PUN și-a schimbat liderul și începe negocierile pentru a fuziona cu PLDM

Partidul Unității Naționale (PUN) a decis, la congresul extraordinar organizat pe 28 mai 2023, să demareze negocieri cu Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), în vederea fuzionării celor două formațiuni.

Anunțul a fost făcut de Ana Guțu, care a deținut funcția de prim-vicepreședinte al PUN, transmite Știri.md.

„Azi (n.r. – ieri, 28 mai) a avut loc congresul extraordinar al Partidului Unității Naționale. În cadrul congresului a fost ales un nou președinte PUN – domnul Alexandru Cimbriciuc. Congresul a votat cu o majoritate clară de voturi demararea negocierilor cu privire la fuzionarea Partidului Unității Naționale cu Partidul Liberal Democrat din Moldova”, anunță Guțu într-un mesaj pe Facebook.

Ea susține că a fost unica ce a votat împotriva fuzionării PUN cu PLDM, fapt pentru care a demisionat din funcția de prim-vicepreședinte al partidului.

„Ținând cont de faptul că am dat unicul vot categoric împotriva fuzionării PUN cu PLDM, mi-am depus demisia din funcția de prim-vicepreședinte al Partidul Unității Naționale. Rămân un ostaș al Unirii, un profesor universitar care a făcut tot posibilul pentru a impulsiona și a afirma mișcarea unionistă în Republica Moldova.

Le mulțumesc respectuos tuturor colegilor, care au fost alături de mine, când am fondat Partidul unionist „Dreapta” în 2015, când am participat la prezidențialele din 2016, apoi când a fost schimbată denumirea Partidului „Dreapta” în „Partidul Unității Naționale”, pentru a-l aduce în fruntea partidului pe președintele Traian Băsescu.

Consider că Unirea Republicii Moldova cu România este inevitabilă, iar responsabilitatea pentru regenerarea și relansarea unei mișcări unioniste puternice cade pe umerii tinerii generații”, a adăugat ea.

#PUN #PLDM #liderul

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button