InternaţionalRăzboi în Ucraina

Putin a început negocierile cu Orban menționând un ultimatum Ucrainei

Liderul rus Vladimir Putin l-a primit vineri la Kremlin pe premierul maghiar Viktor Orban pentru discuții, inclusiv despre Ucraina, și a început întâlnirea menționând un ultimatum pentru Kiev.

Acest lucru a fost raportat de „European Pravda”.

Putin a spus că la întâlnire el și Orban vor avea ocazia să discute „toate nuanțele” situației din Ucraina. În același timp, el a subliniat că Orban a sosit la Moscova în special în calitate de lider al țării care prezida Consiliul UE.

„Probabil știți despre discursul meu la conducerea Ministerului de Externe destul de recent la Moscova. Acesta stabilește poziția noastră cu privire la o posibilă soluționare pașnică și, desigur, sunt gata să discut nuanțele cu dumneavoastră.

Pe 14 iunie, la o întâlnire cu conducerea Ministerului rus de Externe, Putin și-a subliniat „condițiile pentru începerea negocierilor de pace” cu Ucraina. Ultimatumul său este că trupele ucrainene trebuie să se retragă din toate cele patru regiuni ucrainene, iar Kievul trebuie să declare că nu are de gând să se alăture NATO.

Orban i-a mulțumit lui Putin pentru întâlnire, spunând că este a 11-a lor întâlnire din ultimul deceniu. Dar, a spus el, această întâlnire este „specială”, deoarece cade în timpul președinției Ungariei la Consiliul UE.

„Numărul de țări care pot vorbi cu ambele părți ale conflictului scade rapid. În curând, Ungaria va fi, evident, singura țară din Europa care poate vorbi cu toată lumea… Aș dori să știu poziția dumneavoastră cu privire la o serie de probleme importante pentru Europa”, a spus Orbán.

Purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Bertalan Gavasi, a declarat că Orban a sosit la Moscova ca parte a „misiunii sale de menținere a păcii”. Vizita sa în Rusia vine la doar câteva zile după vizita sa din 2 iulie la Kiev.

Orbán nu a informat Comisia Europeană cu privire la planurile sale de a vizita Moscova sau de a-și coordona acțiunile cu aceasta.

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a subliniat că vizita premierului ungar are loc exclusiv în cadrul relațiilor bilaterale dintre Ungaria și Rusia, și nu președinția Consiliului UE.

Orban însuși a insistat că Ungaria nu are un mandat pentru a negocia pacea între Ucraina și Federația Rusă.

#Orban #Putin #vizită

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button