InternaţionalPoliticăRăzboi în Ucraina

Putin a promis că nu va exista un al doilea val de mobilizare în Rusia. Autoritățile au promis odată că nu va exista un prim val. Și nu va exista război

Vladimir Putin a spus că nu va exista un al doilea val de mobilizare în Rusia, transmite sursa.

„De ce mobilizare? Nu există o astfel de nevoie”, a spus el în timpul liniei directe.

Potrivit președintelui, în prezent există 244 de mii de militari în război în Ucraina. În plus, alți 486 de mii de voluntari au semnat un contract cu Ministerul rus al Apărării.

Am avut o „mobilizare parțială”, am chemat 300 de mii de oameni. A fost multă ironie în acest sens; li s-a dat numele „Mobics”. Băieții luptă bine, 14 eroi ai Rusiei, ca să nu mai vorbim de alte ordine. Acum 244 de mii sunt în zona de luptă. Printre ei erau mulți specialiști buni. 41 de mii au fost disponibilizați din cauza atingerii limitei de vârstă, din motive de sănătate etc.

După aceea, am început o campanie de atragere a oamenilor să semneze contractul. Până ieri seară fuseseră recrutați 486 de mii de voluntari, o mie și jumătate zilnic, iar fluxul oamenilor noștri care sunt gata să apere interesele patriei cu armele în mână nu este în scădere.

Așa-zisa mobilizare parțială (în realitate nu este parțială) a fost anunțată în Rusia la sfârșitul lunii septembrie 2022. La începutul lunii noiembrie, autoritățile ruse au anunțat că apelul de mobilizare a fost finalizat, dar acesta nu a fost niciodată oficializat legal. Președintele nu a semnat un decret care să pună capăt mobilizării.

După aceasta, au apărut în mod repetat rapoarte că autoritățile ar putea începe un „al doilea val” de mobilizare. Kremlinul a negat acest lucru. În același mod, mai devreme autoritățile au spus că nu va exista nici război, nici „mobilizare parțială”.

#Putin #mobilizare #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button