PoliticăRăzboi în Ucraina

Putin nu consideră Moldova, Ucraina sau Belarus ca state independente

Putin și-ar dori să aibă în Moldova aceeași putere „ascultătoare” pe care o reprezintă Lukașenko în Belarus. El nu consideră țările post-sovietice independente și se gândește la renașterea imperiului.

Declarațiile au fost făcute de către liderul opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia în cadrul unui interviu, conform sursei.

„Putin încearcă să reînvie Imperiul. El nu consideră Belarus, Ucraina sau Moldova state independente. Pentru el, acestea sunt provincii. Putin ar dori să aibă aceeași putere ascultătoare în Ucraina și Moldova ca și Lukașenko.

Desigur, multe depind de societate. Despre modul în care societatea reacționează la aceste încercări de lovitură internă. Dar mi se pare că deja înțelegeți că Moldova ar trebui să fie democratică, să fie independentă. Și aceste încercări nu vor avea succes”, a spus Tihanovskaia.

Potrivit acesteia, țările ar trebui să fie conștiente de acest pericol și să lupte pentru independența lor.

„Noi, ca țări post-sovietice, înțelegem că trebuie să luptăm pentru independența noastră, că țările noastre sunt amenințate de ambițiile imperialiste și sunt foarte fericită pentru Moldova, că ați pornit pe calea dezvoltării democratice și țineți cu fermitate această direcție”, a menționat politicianul.

#Putin #Moldova #Ucraina #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button