PoliticăRăzboi în Ucraina

Serghei Lavrov la summitul G20. Prima întrebare adresată de jurnaliști: De ce ați început razboiul?

Serghei Lavrov a părăsit summitul G20, sărind peste sesiunile planificate pentru vineri. Ministrul rus al Afacerilor Externe a transmis că el „nu va alerga” după Washington pentru negocieri, după ce omologul său american, Antony Blinken, a refuzat să aibă o întrevedere cu el. De asemenea, Lavrov s-a arătat nemulțumit că liderii occidentali vorbesc despre războiul din Ucraina, adresând critici Rusiei, în loc „să abordeze probleme economice globale”, relatează Reuters.

Chiar înainte de a începe summitul G20, Lavrov a fost asaltat de jurnaliști, care l-au întrebat de mai multe ori:

„De ce ați început razboiul?”

Lavrov nici nu a încercat să răspundă, acesta a stat și a pozat în fața presei cu zâmbetul pe buze și a continuat drumul.

Ministrul rus de Externe a respins vineri criticile Occidentului în legătură cu războiul din Ucraina, pe care le-a numit „frenetice”, spunând că liderii occidentali au ratat șansa de a aborda în cadrul G20 probleme economice globale, scriu AFP și dpa.

„În timpul discuţiei, partenerii occidentali au evitat să urmeze mandatul G20, cel de a trata probleme ale economiei mondiale”, a transmis oficialul rus.

Indonezia a îndemnat vineri ţările din G20 să ajute să se pună capăt războiului din Ucraina, în condiţiile în care miniştrii de externe ai grupului s-au reunit în cadrul unui summit ce i-a adus pe unii dintre cei mai înverşunaţi critici ai invaziei ruse în aceeaşi cameră cu şeful diplomaţiei ruse, mai scriu sursele citate de Agerpres.

#Lavrov #G20 #război_Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button