Război în Ucraina

Putin – un nou motiv „nobil” al agresiunii: „Tragedia din Donbas ne-a impus să începem operațiunea”

Putin se declară convins că va aduce pace în estul Ucrainei. El afirmă că „tragedia din Donbas” a impus Kremlinul să demareze acțiunile militare în țara vecină.

Declarațiile au fost făcute de președintele rus în cadrul unui eveniment public, informează TASS. Șeful de la Kremlin consideră că armata sa va ajunge la momentul când în regiunile separatiste viața „se va normaliza”, transmite sursa.

„Din păcate, în Lugansk s-au schimbat multe timp de opt ani. Dar s-au schimbat spre rău și continuă bombardamentele, atacurile de artilerie, acțiunile militare. Și oamenilor le era greu. 

Altfel este viața în Crimeea și Sevastopol, evident. Dar tragedia care s-a produs la Donbas practic ne-a impus să începem operațiunea militară specială, despre care știu toți. 

Sigur, oamenilor le era foarte greu. Scopul este, în primul rând, să ajutăm oamenii din Donbas, oamenii noștri”, a declarat Putin.

Inițial, pretextul Kremlinul pentru invadarea Ucrainei era demilitarizarea și denazificarea. 

Ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, susținea că Rusia cere implementarea mai multor măsuri pentru protecția etnicilor ruși din regiune.

Chiar și așa, conform administrației prezidențiale din țara vecină, partea rusă a renunțat la denazificare în procesul de negocieri. Declarațiile au fost făcute la sfârșit de martie, înainte de negocierile de la Istanbul.

Precizăm că, actualmente, atât Ucraina, cât și Rusia susțin că are loc o nouă etapă a războiului, bătăliile de amploare fiind desfășurate în estul țării, iar cel mai afectat este Mariupolul – orașul-port asediat de mai bine de o lună, lipsit de comunicații și în pragul catastrofei umanitare.

#război #Ucraina #Donbass

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button