Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Putin va duce război cu ultimul rus

Dictatorul de la Kremlin s-a remarcat s-a remarcat de această dată la Sankt Petersburg. Nu are sens să-i prezentăm și analizăm discursul în detaliu, deoarece toate narațiunile pe care le-a spus continuă să fie reproduse în mod activ de el. Cu toate acestea, se poate observa o tendință, care, de exemplu, nu a existat la începutul agresiunii pe scară largă a Rusiei împotriva Ucrainei în 2022.

„O mică operațiune specială victorioasă”, a spus el, „va fi una de lungă durată”. Liderul Federației Ruse a recunoscut că totul nu se va termina repede, dar din nou nu a precizat nici intervalul de timp, nici obiectivele. El continuă să afirme că totul merge conform unui fel de „plan”, al cărui sens, se pare, nu mai este înțeles nici măcar în așa-numitul „Ministerul Crimelor” rus.

Putin a mai precizat că în Rusia autorităţile sunt cele care au autoritatea de a-şi alege „duşmanii”, exact la fel ca pe vremea URSS. Se pare că nici chiar dictatorul de la Kremlin însuși nu a decis încă ce va reprezenta „victoria”, dar nimănui nu-i pasă de prețul acesteia. Poziția rușilor, care în sfârșit încep să „bănuiască” ceva, nu deranjează pe nimeni de la Kremlin. Literal, în text simplu, prin gura lui Putin și a altor conduceri criminale din Federația Rusă, ei declară că viața umană nu este importantă pentru ei, iar sensul ei este să moară în războiul dictatorului.

Începutul celui de-al doilea val de mobilizare Putin nu numai că nu a confirmat, ci indirect a remarcat că, de fapt, nici primul val nu s-a încheiat. Într-adevăr, în pofida declarației oficialilor îmblânziți de la putere, care susțineau în octombrie că „cuvântul lui Putin despre încheierea mobilizării este mai important decât documentul”, în Rusia și-au amintit în continuare „cipurile” legislative. Putin nu a semnat documentul despre sfârșitul mobilizării, așa că anunțarea publică a începutului celui de-al doilea val este inutilă.

Dacă ne amintim următorul flux de povești istorice, atunci pe lângă declarația conform căreia Donbasul ar fi „teritorii istorice ale Federației Ruse”, iar populația sa, care nu a cerut acest lucru, „trebuie protejată” – a spus Putin. Este imposibil să comentăm acest lucru, deoarece un astfel de nivel de cinism atât în ​​raport cu cetățenii săi, cât și cu populația Ucrainei este fără precedent. Deși, este posibil ca Putin să aibă propria sa „operațiune specială” în buncăr, pe care o consideră destul de „pașnică”. De ce nu se poate presupune acest lucru, având în vedere crizele sale publice de schizofrenie? Poate dictatorul de la Kremlin s-a gândit din nou la ceva…

Vorbind despre blocada de la Leningrad, Putin a făcut o „descoperire”. Se dovedește că „europenii” au luat parte „în număr mare” la blocarea orașului. Desigur, și germanii sunt europeni, dar aici, cel mai probabil, a încercat să transfere responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat atunci pe umerii civilizației europene contemporane. Ceva nou de la dictatorul de la Kremlin. Poate că, în viitorul apropiat, o astfel de „teorie” va merge mai departe și Putin va spune cum „europenii au avansat spre Moscova”, „au ocupat Kievul” sau „au bombardat Minsk”.

Pe fundalul sprijinului militar sporit pentru Ucraina, Kremlinul este conștient de poziția sa. Toate cuvintele lui Putin nu sunt doar un joc pentru public, ci și următoarea lui criză de delir. Ceea ce transmite conducerea rusă, inclusiv armata, amintește din ce în ce mai mult de agonia dinaintea unei pierderi evidente. Cu toate acestea, tocmai din cauza acestui comportament populația civilă a Ucrainei este amenințată, deoarece țara teroristă poate continua să distrugă clădiri rezidențiale, așa cum a fost la Dnipro la 14 ianuarie a acestui an.

#Putin #război #Ucraina #dictatură

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button