Analize și opinii

Radicalizarea sentimentului rusesc

O serie de susținători ai așa-zisei linii dure din conducerea forțelor de securitate ruse doresc să-l determine pe dictatorul Kremlinului să-l concedieze pe ministrul Apărării Serghei Șoigu și pe șeful Statului Major General Valery Gerasimov. Există, de asemenea, solicitări pentru o intensificare criminală a operațiunilor militare deja brutale și imorale ale Federației Ruse împotriva Ucrainei. În plus, oficialii ruși marginali cer introducerea mobilizării generale, ceea ce înseamnă declararea legii marțiale. Acest lucru a fost raportat de Bloomberg, citând cinci surse anonime din elitele ruse. Astfel, stările de spirit militare se radicalizează în Rusia, iar motivul pentru aceasta a fost o încercare de rebeliune militară a lui Evgheni Prigojin, liderul grupării teroriste Wagner.

Bloomberg scrie că mulți din conducerea rusă au fost surprinși de faptul că Putin nu i-a pedepsit în niciun fel pe rebeli, chiar și „pentru aparențe”, și a arătat, de asemenea, o slăbiciune evidentă în timpul desfășurării acțiunilor anti-statale și anarhiste. Acest lucru i-a surprins chiar și pe cei mai marginali „patrioți” pro-Putin.

Astfel, reputația lui Putin de „garant al stabilității” a avut, evident, de suferit. Cu toate acestea, nu la fel de mult ca Șoigu sau Gerasimov. Amintiți-vă că rebeliunea a început tocmai din cauza conflictelor dintre teroriștii Wagner și militanții forțelor militare ale Kremlinului.

Dictatorul rus nu se grăbește să satisfacă dorințele și apelurile adepților săi, pentru că se teme de o reacție radicală în rândul rușilor obișnuiți.

#Kremlin #Gerasimov #Șoigu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button