PoliticăRăzboi în Ucraina

Ramzan Kadîrov, liderul cecen, a fost avansat la gradul de general-colonel de către Putin

În ziua în care a împlinit 46 de ani, Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei, a transmis, pe canalul său de Telegram, că președintele rus Vladimir Putin l-a avansat la gradul de general-colonel, al treilea cel mai înalt din Forțele Armate ale Federației Ruse, după cel de mareșal și de general, relatează agenția TASS și ziarul Kommersant, transmite sursa.

„Vreau să vă împărtășesc încă o veste bună. Președintele Rusiei mi-a acordat gradul de general-colonel. Decretul a fost emis sub numărul 709. Vladimir Vladimirovici m-a informat personal despre acest lucru și m-a felicitat. Șeful statului m-a sunat și mi-a cerut să urez bunăstare, noroc și succes tuturor locuitorilor Republicii Cecene, în numele său”, a scris Kadîrov pe canalul lui de Telegram.

În ciuda volumului său de muncă, comandantul suprem nu uită niciodată date semnificative în regiunea noastră”, a spus Kadîrov. În Cecenia, s-au sărbătorit Ziua capitalei Groznîi, Ziua Profesorului și Ziua Tineretului Cecen.

La sfârșitul lunii martie, Kadîrov a primit gradul de general-locotenent. În 2020, devenise general-maior. El a fost distins, de asemenea, cel mai înalt premiu al Federației Ruse, titlul de Erou al Rusiei.

În Cartea Recordurilor din Rusia pentru numărul de sancțiuni! Liderul cecen a fost inclus în Cartea Recordurilor din Rusia, deoarece împotriva lui, a rudelor și asociaților săi au fost impuse cele mai multe sancțiuni din lume: 68!

„Astăzi sunt mândru și fericit. De ce sunt pe lista de sancțiuni? Pentru că protejez religia islamului, tradițiile noastre și securitatea statului nostru. Nu este nimic mai important pentru mine decât asta”, a declarat Kadîrov, în cadrul ceremoniei.

Kadîrov a anunțat, ironic, că va aplica și pentru Guinness Book. Biroul de Control al Activelor Străine al Departamentului Trezoreriei SUA (OFAC) a sancționat, pe 15 septembrie, 22 de persoane, printre care și Ramzan Kadîrov, un conducător de război brutal, cu legături raportate cu cazuri anterioare de tortură și de crimă, care i-a mobilizat pe ceceni să lupte în Ucraina.

Au fost sancționate soțiile Medni Musaevna Kadîrova și Fatima Șaihievna Hazueva și fiicele Aișat Ramzanovna, Karina Ramzanovna și Tabarik Ramzanovna Kadîrova. OFAC a luat măsuri și împotriva companiei cu răspundere limitată Firdaws, care se descrie ca fiind primul „brand național de modă” din Cecenia, deținută de Aișat.

#Ramzan_Kadîrov #Putin #general-colonel #avansat

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button