Economie

Rata șomajului în R. Moldova a ajuns la un nivel mai redus decât în toată Europa. Ce comentează un analist economic

R. Moldova a ajuns la cea mai mică rată a șomajului din istoria sa și în comparație cu toate țările UE. Aceasta însă nu ar fi motiv de bucurie. Sursă.

Timp de 30 de ani, țara a cunoscut o prăbușire a numărului de locuri de muncă. Și chiar dacă acestea apar, se constată că nu sunt lucrători. Aceasta în condițiile în care o bună parte din populația aptă de muncă a plecat pete hotare. „Dacă nu vom întreprinde măsuri ca să aducem oamenii acasă, va trebuie să extindem legea ca străinii să lucreze la noi”, spune analistul economic Veaceslav Ioniță.

În R. Moldova, în trimestrul trei al anului 2021, în plină pandemie se înregistrează cel mic număr de șomeri din toată istoria țării, iar rata șomajului a ajuns la nivelul de 2,5% care este cel mai scăzut nivel din toată UE și toată Europa. Țara cu rată apropiată de cea din Moldova este Olanda cu 3,1%, iar media europeană este de 6,7%, potrivit datelor prezentate de analistul economic Veaceslav Ioniță.

Expertul afirmă că în pandemie, deși în Europa s-a înregistrat creșterea ratei șomajului, în R. Moldova acest indice a scăzut.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button