Economie

Republica Moldova nu va intra într-o criză energetică

Președintele Senatului României, Florin Cîțu, a dat asigurări că Republica Moldova nu va intra în timpul apropiat într-o criză energetică.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, unde acesta a precizat că România va oferi tot sprijinul astfel încât, țara noastră să nu se confrunte cu crize în ceea ce privește electricitatea și gazul, transmite sursa.

„Nimic și nimeni nu poate sta în drumul pe care îl parcurge Republica Moldova spre Uniunea Europeană, mai ales în acest context. Nu vreau să intru în detalii, în schimb vreau să spun că Republica Moldova nu va intra într-o criză energetică, nici în ceea ce privește gazul și nici în ceea ce privește electricitatea. De aceea România are datoria să fie în toată această perioadă alături de Republica Moldova”, a declarat Florin Cîțu.

Totodată, acesta a precizat că deputații români vor face tot posibilul pentru ca țara noastră să primească sprijin din partea țărilor UE, în procesul de primirea a statutului de țară candidat la UE. 

Și președintele Legislativului de la Chișinău, Igor Grosu a dat asigurări că Republica Moldova va avea surse alternative în ceea ce privește gazele naturale.

„Legat de sursele de aprovizionare cu gazele naturale, am mai avut un soc similar în anul 2005, chiar dacă nu este bine de cumpărat, dar situația de atunci a servit ca un imbold producătorilor să își vândă producția oriunde în lume, în afară de Rusia.Noi avem mulți prieteni în Occident, în UE, cu care împreună o să putem diversifica sursele de aprovizionare cu gaze și electricitate și o să fim mai bine pregătiți pentru iernile care vor urma”, a afirmat Igor Grosu.

#Moldova #criză #energie

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button