InternaţionalPoliticăRăzboi în Ucraina

Reacția premierului Recean la presupusul „atac cu dronă” de la Râbnița: „Provocări susținute de Rusia”

Presupusul „atac cu dronă” asupra unei unități militare din raionul Râbnița, regiunea transnistreană, este o „provocare susținută de Federația Rusă”. Precizarea a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean în cadrul unor declarații de presă din 6 aprilie. Premierul a menționat că societatea noastră este deja „rezilientă” la provocări orchestrate, transmite NM.

Dorin Recean a fost întrebat de jurnaliști cum comentează presupusul atac cu dronă de la Râbnița. „Este o altă provocarea ordinară, dar haideți să atragem atenția la reacția societății care deja este rizilientă, care deja înțelege care este realitatea și că că aceste provocări nu mai pot să inducă panică sau frică”, a răspuns șeful Guvernului.

Întrebat dacă incidentul este o provocare din partea Rusiei, prim-ministrul a declarat: „Sunt provocări care sunt susținute de Federația Rusă ca să inducă această anxietate în societate”.

Precizăm că, în după-amiaza de 5 aprilie, o dronă kamikaze ar fi atacat o unitate militară din Râbnița. Serviciul local de securitate al regiunii transnistrene a declarat că ținta ar fi fost o stație radar care a suferit deteriorări minore. Biroul politici de reintegrare a calificat presupusul atac drept o acțiune menită să inducă „panică” și tensiune în societate.

O dronă kamikaze ar mai fi atacat o unitate militară din stânga Nistrului și pe 17 martie. Atunci, a fost distrus un elicopter Mi-8MT. Autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol au publicat imagini video cu momentul atacului. Autoritățile de la Chișinău nu au confirmat atacul, calificându-l, la fel, ca o „provocare”.

#Recean #Râbnița #dronă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button