Război în Ucraina

Reacția Rusiei după perchezițiile de la mănăstirea din Kiev: Țară sălbatică

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a criticat miercuri Ucraina ca fiind o țară „fără Dumnezeu”, „sălbatică” și „imorală” pentru că a efectuat o razie la o veche mănăstire creștin-ortodoxă din Kiev, pe care rușii ar fi folosit-o pentru planificarea operațiunilor de sabotaj, transmite Reuters.

Lavra Pecerska din Kiev, ce se traduce Lavra Peşterilor, este cea mai veche mănăstire creștin ortodoxă din Ucraina și sediul aripii susținute de Rusia a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, cunoscută sub numele de Patriarhia Moscovei. 

Serviciul de securitate ucrainean SBU și poliția ucraineană au efectuat marți dimineață percheziții la o mănăstire creștin-ortodoxă veche de 1.000 de ani din Kiev, în cadrul unor operațiuni de contracarare a unor presupuse „activități subversive ale serviciilor speciale rusești”, potrivit SBU, transmite sursa.

Miercuri, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a susținut că nu există nicio justificare pentru acest raid și a comparat „regimul de la Kiev” cu Bacchus, zeul roman al vinului, al cărui nume este adesea asociat în limba rusă cu haosul imoral și desfrâul. 

„Aceasta este doar un fel de Bacanală totală fără Dumnezeu. Nu există nicio justificare sau explicație pentru acest lucru. Și nu poate exista”, a declarat Zaharova la radio Sputnik. 

„Aceasta este o altă parte a acțiunilor absolut imorale și sălbatice ale regimului de la Kiev”, a adăugat ea. Biserica Ortodoxă a Rusiei a declarat marți că percheziția a fost un „act de intimidare”.

#Rusia #biserică #percheziții

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button