PoliticăSocietate

Recursul lui Stoianoglo a fost respins de către CSJ

Alexandru Stoianoglo pierde și la Curtea Supremă de Justiție. Recursul șefului suspendat al Procuraturii Generale împotriva deciziei Consiliului Superior al Procurorilor, prin care a fost pornită urmărirea penală împotriva sa, a fost respins. Magistrații înaltei instanțe au menținut încheierea din 2 noiembrie a Curții de Apel. Conform sursei, decizia este irevocabilă. 

Alexandru Stoianoglo a fost suspendat la începutul lunii octombrie din funcția de șef al Procuraturii Generale. El a fost ulterior reținut și plasat în arest preventiv. În prezent, se află sub control judiciar. Procurorul general suspendat este învinuit pe cel puțin cinci capete de acuzare. Este vorba despre abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

A doua zi după reținerea lui Alexandru Stoianoglo, CSP a decis să-l înainteze la funcția de procuror general interimar pe procurorul Dumitru Robu. Președinta țării, Maia Sandu a semnat în aceeași zi ordinul de numire a acestuia în funcție.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button