Politică

Reglementarea transnistreană: Serebrian a abordat subiectul la Berlin

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, participă la o „masă rotundă” de la Berlin consacrată reglementării diferendului transnistrean.

Potrivit agenţiei Infotag, acest lucru a fost anunţat luni de Biroul pentru reintegrare, transmite Știri.md.

Potrivit comunicatului de presă, evenimentul se va desfăşura în perioada 4-7 iunie sub auspiciile Societăţii germane pentru politică externă (DGAP). La discuţii participă oficiali şi experţi din mai multe ţări.

„Voi purta, de asemenea, consultări cu colegii din ministerul federal de externe şi Cancelaria federală cu privire la cele mai recente şi aşteptate evoluţii în problema transnistreană”, a spus Serebrian.

Începând cu anul 2010, timp de câţiva ani, în Germania au avut loc vara conferinţe la nivel înalt ale OSCE privind dezvoltarea măsurilor de consolidare a încrederii în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean. În ultimii ani, asemenea conferinţe nu au avut loc.

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, a declarat, la summitul Comunităţii politice europene de la Chişinău, că problema transnistreană nu va interfera cu procesul de aderare a Republicii Moldova la UE.

Iar preşedintele Maia Sandu a spus că „Moldova nu va renunţa la Transnistria, ci intenţionează să rezolve două probleme în paralel – reintegrarea ţării şi integrarea în UE”.

#Reglementarea_transnistreană #Serebrian #Berlin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button