Politică

Republica Moldova ar putea primi de la UE un ajutor în valoare de 500 de milioane de euro, bani destinați pentru Ucraina

Republica Moldova ar putea primi de la Uniunea Europeană un ajutor în valoare de 500 de milioane de euro, bani destinați inițial pentru nevoile țării vecine, Ucraina, transmite sursa.

Precizarea a fost făcută de eurodeputatul român, Siegfried Mureșan, negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul UE din 2024, în cadrul ediției de miercuri, 4 octombrie, a emisiunii „Alternativa” de la TV 8.

„UE avea la dispoziție încă 500 de milioane de euro pentru Ucraina, pe următorii ani. Acum, vrem să creăm o facilitate specială destinată Ucrainei – mai mare, de 50 de miliarde de euro până în 2027 – o treime din care sunt fonduri nerambursabile, și doresc ca suma inițial gândită pentru Ucraina să fie pusă la dispoziția Republicii Moldova”, a punctat eurodeputatul Siegfried Mureșan. 

Prevederea privind realocarea celor 500 de milioane de euro de la Ucraina către Republica Moldova este inclusă în rezoluția privind demararea procedurilor de negociere, care va fi votată joi, 5 octombrie, în Parlamentul European. 

#UE #ajutor #fonduri #Republica_Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button