Politică

Republica Moldova, tot mai aproape de UE; Comisia Europeană va recomanda în octombrie începerea negocierilor de aderare

Comisia Europeană va recomanda începerea procesului de negocieri pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Acest lucru ar urma să se întâmple în luna octombrie, din toamna acestui an, potrivit informațiilor dezvăluite pe Twitter de jurnalistul Rikard Jozwiak, corespondentul european al RFE/RL, transmite sursa.

Concomitent cu demararea procesului de negocieri pentru aderare la UE în privința Republicii Moldova, același lucru ar urma să se întâmple și în cazul Ucrainei.

Mai mult, Georgia ar urma să obțină curând și ea statutul de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„A început elaborarea de către Comisia Europeană a raportului pentru extindere, care urmează să fie gata în a doua jumătate a lunii octombrie. Vor exista recomandări pentru Ucraina și Republica Moldova pentru ca acestea să înceapă discuțiile de aderare la UE, dar și pentru Georgia ca aceasta să obțină statutul de candidat. Dar încă mai este nevoie de consensul din decembrie al celor 27 de membri ai UE”, se arată în postarea jurnalistului.

Așadar, după ce Comisia Europeană va emite declarația, ultimul cuvânt în privința celor trei țări îl va avea de spus Consiliul European.

Amintim că în vara anului trecut, pe 23 iunie Republica Moldova a devenit oficial stat-candidat pentru aderare la Uniunea Europeană. Liderii UE, reuniți la Bruxelles, au decis să acorde statutul de candidat pentru Moldova și Ucraina.

#Comisia_Europeană #Moldova #începerea_negocierilor #aderare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button