Societate

Reținut: Un șofer a îndreptat arma spre agentul de polițe

Astăzi, în jurul orei 13.20, pe traseul Chișinău-Leuseni, șoferul unui automobil „Volkswagen TOUAREG” a fost oprit de polițiștii de patrulare a Direcției de patrulare Centru a Serviciului Ungheni-Nisporeni, fiind suspectat că ar fi comis un accident rutier și a părăsit locul faptei. La solicitarea de a prezenta actele, șoferul a refuzat să le prezinte în original și și-a continuat drumul, transmite sursa.

Mașina a fost urmărită zeci de kilometri, după care a fost stopată forțat. În timp ce agentul de patrulare s-a apropiat de automobil, șoferul a încărcat o armă și a îndreptat-o în direcția polițistului, fapt pentru care omul legii a efectuat o împușcătură de avertizare și în roțile de la mașină. Conducătorul a fost imobilizat. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 34 de ani, locuitor al raionului Ungheni care, la 31 decembrie 2021 ar fi comis un accident rutier părăsind locul faptei, iar numerele automobilului nu figurează nici într-o bază de date. Arma de model Baikal 442 o deținea legal.

În mașină se aflau trei pasageri printre care și un copil de 4 ani. Șoferul a fost condus la Inspectoratul de Poliție Nisporeni pentru audieri. Acesta urmează a fi reținut pentru 72 de ore și documentat conform art.26 și art. 145 alin.2 lit.b. Cod Penal al RM.

#Poliție #Armă #Reținere

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button