Politică

„România a devenit complet independentă de gazele rusești”. Românii nu cred: „Vorbe goale”

„România a devenit complet independentă de gazele rusești”. Declarația a fost făcută de Alina Gorghiu, președinta interimară a Senatului României, într-o postare publicată sâmbătă, 1 octombrie curent, pe contul său de Facebook. Aceasta se bazează pe inaugurarea interconectorului de gaze Bulgaria – Grecia. În pofida noutății pozitive, unii internauți s-au arătat puțin credibili de o schimbare esențială în facturi, transmite sursa.

„Vestea mult așteptată: România e complet independentă de gazele rusești! Începând de astăzi, interconectorul de gaze Bulgaria-Grecia, prin care România va putea importa gaze din Azerbaidjan, este operațional. Iar prezența premierului PNL Nicolae Ciucă la evenimentul de lansare de la Sofia arată încă o dată că efortul guvernărilor liberale de a asigura independența energetică a României are ca bilanț rezultate”.

În aceeași postare se descrie cum România face deja pași consistenți și către implementarea energiei din alte surse decât gazul.

„Ponderea energiei din sursele regenerabile este în creștere, sunt planuri pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și, împreună cu NuScale din SUA, se va dezvolta în țară tehnologia inovatoare a reactoarelor nucleare modulare de dimensiuni mici – SMR. PNL rămâne o ancoră de rațiune și responsabilitate pe scena politică”, a mai adăugat Alina Gorghiu.

Amintim că, anterior, tot Alina Gorghiu a declarat în presă că Nicolae Ciucă va fi un candidat al PNL (Partidul Național Liberal) pentru alegerile prezidențiale 2024 din România, adăugând că asta dacă iarna va trece cu bine. În prezent, acesta exercită funcția de premier.

#Alina_Gorghiu #gazul_rusesc #România

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button