Internaţional

România condamnă atacul Rusiei asupra unei nave comerciale din Marea Neagră

România a reacționat ferm la atacul forțelor ruse asupra unei nave comerciale care transporta cereale în Marea Neagră, descriind incidentul ca o escaladare fără precedent în cadrul războiului ilegal declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, scrie sursa.

Ministerul Afacerilor Externe de la București a emis un comunicat prin care condamnă ferm agresiunea, solicitând Moscovei să respecte normele internaționale și să înceteze atacurile asupra navelor comerciale.

Deși România nu a recunoscut oficial că nava a fost lovită în apele sale teritoriale, incidentul a ridicat probleme de securitate în regiune. Ministra Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a discutat cu omologul său american, Antony Blinken, despre situația din zonă, inclusiv despre încălcările recente ale spațiului aerian românesc de către Rusia.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că nava, care transporta cereale din Ucraina spre Egipt, a fost lovită de o rachetă rusă imediat după ce a părăsit apele teritoriale ucrainene. Presa internațională, citând surse de urmărire a navei, a indicat că atacul s-a produs în zona economică exclusivă a României, în apropierea portului Constanța.

#România #Rusia #Marea Neagră

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button