Război în Ucraina

România donează un sistem Patriot Ucrainei. Președintele Iohannis a promulgat legea

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, pe 5 septembrie, legea care prevede donarea unui sistem de rachete sol-aer Patriot în cea mai modernă configurație – 3+ către Ucraina. Anunțul a fost făcut de instituția prezidențială de la București. 

Legea care prevede transferul unui sistem de rachete sol-aer Patriot în configurația 3+ a fost, anterior, adoptată de Guvern și cele două camere ale Parlamentului României, iar astăzi – promulgată de președintele Klaus Iohannis. Totodată, Ucraina va primi din partea României vehicule, piese de schimb, echipamente de întreținere, un pachet inițial de sprijin logistic și alte lucruri necesare pentru sistemul Patriot, scrie „Evropeiskaya Pravda”.

România are două sisteme Patriot operaționale, unul dintre acestea urmând a fi transmise Ucrainei. Condiția autorităților de la București pentru donarea unui Patriot operațional a fost înlocuirea lui de către aliații NATO cu un sistem de apărare aeriană similar, scrie Reuters. De asemenea, România mai deține încă cinci sisteme Patriot: două se află deja în dotare, iar celelalte trei urmează să ajungă în curând în țară.

#Iohannis #Patriot #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button