Război în Ucraina

Rușii ar fi început recrutările în Transnistria. Mesajul prin care sunt chemați „la arme” persoanele între 19-40 de ani

Așa numitele autorități din regiunea separatistă din stânga Nistrului ar fi început recrutarea oamenilor în armata rusă. Cel puțin asta declară președintele Asociației Forța Fermierilor (AFF), Alexandr Slusari, care a publicat un mesaj ce este afișat în zona necontrolată temporar de către autoritățile constituționale de la Chișinău și chiar pe unele rețele de socializare, transmite sursa.

Slusari afirmă că acest mesaj i-a fost transmis de către „patrioții Moldovei”, care l-au rugat să-l facă public.

Patrioții Republicii Moldova din Transnistria m-au rugat să public acest anunț, care deschis circulă în regiunea, inclusiv prin canale de telegram. „Sunteți invitați la Serviciul Militar prin contract în Forțele Armate Ruse. Tinerii de 19-40 de ani, care dețin cetățenia rusă, fără dosare penale, studii profesionale, până la 27 de ani, obligați să dețină biletul militar rus, sunt considerați printre cei privelegiați. Salariu oferit este de 30 000 de mii de ruble rusești, asigurare cu îmbrăcăminte, pachet social, mâncare și cu cazare. După încheierea primului contract, devii membru al sistemului de economii-ipotecare al Forțelor Armate ale Federației Ruse, primind plata lunară suplimentară de 25 000 de ruble rusești. Alegerea îți aparține! Restul informațiilor le puteți obține la interviu, vă puteți înscrie la ele sunând la 0-779-53-032”, se arată în mesajul publicat de Slusari pe o rețea de socializare.

Alexandr Slusari afirmă că, „procesul de recrutare în armata rusă în Transnistria s-a intensificat enorm”, iar „persoanele recrutate – mercenari vor merge la război cu Ucraina”.

Autoritățile de la Chișinău nu au venit deocamdată cu o reacție față de anunțul făcut public de Alexandr Slusari, dar nici asupra celui prin care cetățenii din Transnistria ar fi recrutați de armata rusă, pentru a lupta în Ucraina.

#Transnistria #Slusari #recrutare_saldaților #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button