Analize și opinii

Rușii bombardează Belgorodul?

În seara zilei de 20 aprilie, o bombă aeriană rusă a căzut “din greșeală” în centrul orașului Belgorod, creând o gaură de 20 de metri în asfalt. Potrivit Ministerului rus al Apărării (asasinate) – a existat o presupusă “defecțiune a muniției în timpul zborului unui Su-34”. Desigur, această bombă aeriană ar fi trebuit să explodeze deasupra unei alte clădiri de apartamente ucrainene, despre care rușii au păstrat “cu tact” tăcerea. În același timp, “zet-patrioții” din Belgorod au început mai întâi să acuze Ucraina “de toate păcatele”, dar explicația oficială a ministerului tot nu a angajat gândirea lor rațională.

Locuitorii din Belgorod au avut de suferit aproape din prima zi a invaziei militare criminale la scară largă a Ucrainei de către Rusia, deoarece piloții ruși, ca și infanteria rf, sunt atât de neprofesioniști încât “aruncă” periodic ceva din cer asupra orașului. Uneori, chiar piloții înșiși “aterizează” în centrul Belgorodului, trimițându-și avioanele în “zbor liber” chiar în clădirile înalte ale orașului, iar ei înșiși sunt ejectați în siguranță. O astfel de poveste, după cum ne amintim, a avut loc în toamna anului trecut și a făcut, de asemenea, mare vâlvă.

Munițiile rusești pur și simplu nu ajung la țintele criminale ale Kremlinului sub forma infrastructurii civile ucrainene. “Precizia” loviturilor iese din discuție. În mod remarcabil, episoade similare au început să se producă cu o frecvență din ce în ce mai mare pe teritoriul Rusiei.

La 22 aprilie, s-a aflat că la locul prăbușirii a fost găsit un “dispozitiv exploziv necunoscut”, ceea ce a determinat serviciile să evacueze locuitorii din casele din apropiere. Aceștia erau în număr de aproximativ trei mii. Cu toate acestea, chiar și în acest moment, rușii nu au avut un punct rațional în cap, deoarece, încă o dată, se presupune că ar fi fost “vina” Ucrainei și nu a Rusiei, care de un an de zile efectuează raiduri aeriene ilegale asupra unei țări vecine, ucigând mii de civili ai acesteia, inclusiv copii.

La scurt timp după “lansarea eșuată a bombei aeriene”, Ucraina a lansat o alertă masivă de raid aerian. Este, de asemenea, remarcabil faptul că nu numai că rușii nu și-au schimbat planurile de dragul locuitorilor din Belgorod, dar nu au avut nicio compasiune sau respect pentru proprii cetățeni care trăiesc în regiunile de la granița cu Ucraina. Această atitudine explică, de asemenea, multe lucruri.

Din fericire, apărarea antiaeriană ucraineană a respins cu succes atacul, în ciuda faptului că în aceeași seară un obiect necunoscut a “aterizat” în regiunea Kievului, care a creat o străfulgerare uriașă de culoare verde și turcoaz. Acesta a putut fi văzut nu numai în raza capitalei ucrainene, ci și în întreaga regiune. Chiar și locuitorii unor sate și orașe din oblasturile învecinate au putut vedea străfulgerarea ciudată de lumină. Cu toate acestea, agitația și confuzia cu privire la natura obiectului ciudat nu a împiedicat batalioanele ucrainene de apărare aeriană să respingă cu succes atacurile nocturne rusești.

#Belgorod #Rusia #propaganda

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button