Război în Ucraina

Rușii încearcă să facă din Herson un “sat Potemkin” – exemplul al acțiunilor “nobile” a barbarului rus

Deșii rușii spun la fiecare ocazie oportună că părerea societății mondiale reprezintă loc gol pentru dânșii, Kremlinul, totuși, are nevoie ca jurnaliștii din extern să vadă o imagine mult mai “nobilă” a fără de legilor săvârșite de către ocupanții ruși în Ucraina. Anume din acest considerent, guvernul rus și colaboratorii pro ruși din regiunea Herson se străduiesc să creeze un „sat Potemkin” pentru mass-media, un model de prezentare a informațiilor despre viața în teritoriile anexate.

Doar așa se explică tendința presei ruse din ultima săptămână de a pune accentul pe restabilirea „vieții pașnice” în zonele capturate de armata rusă, în primul rând Mariupol. În principal, rușii manipulează cu restabilirea alimentării cu energie, gaz și apă; distribuirea ajutorului umanitar, deschiderea de farmacii etc.

Herson – viitoare destinație pentru jurnaliștii pro-ruși

Cel mai interesant lucru constă în faptul că rușii fac asemenea manipulări utilizând imaginea regiunilor, care, de facto, nici nu au fost distruse pentru a fi “restabilite” eroic de către “eliberatorii” ruși. Herson, în acest sens, este locul perfect pentru crearea unui „sat Potemkin” pentru mass-media străină – bloggeri și jurnaliști. Cu toate acestea – un lucru este cert – în acest sat miraj, oricum, vor fi invitați doar jurnaliști comozi Kremlinului, deoarece orice alt jurnalist, care se respectă pe sine și respectă etica profesională, nici într-un caz nu s-ar lăsa manipulat de acest show de doi bani a Federației Ruse.

În acest context, societatea mondială ar trebui să se sesizeze, iar decizia organizațiilor jurnalistice internaționale ar trebui să fie stricte cu privire la recunoașterea materialelor create de jurnaliștii mai puțin integri, care vor vizita acest “sat Potemkin” și vor susține propaganda de glorificare a războiului. Asemenea acţiuni trebuie condamnate ferm în comunitatea jurnalistică internaţională, în special reieșind din faptul că, tot mai multe date induc spre ideea unui genocid în regiunea Herson.

Dispariții misterioase a ucrainenilor din Herson

În spațiile publice tot mai multe informații apar despre disparițiile inexplicabile ale ucrainenilor noaptea. Martorii vorbesc despre faptul că se aud țipete noapte, iar următoarele zile se descoperă dispariții a oamenilor. Jurnaliștii CNN au vorbit cu mai mulți ucraineni despre încercările lor disperate de a fugi din Herson. În special, jurnaliștii au aflat despre aceste dispariții misterioase din timpul nopții, despre frică și sărăcie. Nu au nici alimente, nici locuri de muncă.

Astfel, după cortina de reconstrucție “nobilă” a Hersonului, evident, se ascunde o tentativă gravă de a porni genocidul ucrainenilor din această regiune. Pentru ruși populația locală nu este comodă, plus la aceasta, asemenea tentativă de genocid este cât se poate de logică, reieșind din strategiile fasciste, pe care le aplică rușii în acest război de agresiune. Astfel, nu este exclus că în momentul actual rușii construiesc din Herson un adevărat teatru al durerii și tragediei poporului ucrainean.

#Herson #sat Potemkin #război #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button