Război în Ucraina

Rușii mobilizați sună în Ucraina pentru a întreba cum să se predea

Ministerul Apărării din Ucraina a primit multe apeluri de la ruși chemați să lupte în război, care întreabă cum să se predea Ucrainei, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului.

„Linia de asistență telefonică a primit o mulțime de apeluri de la ruși care au fost chemați să lupte recent și chiar de la unii care nu au fost chemați încă. Sună și întreabă: „Ce ar trebui să fac dacă sunt chemat? Trebuie să fac, care este modalitatea corectă de a mă preda?”, a spus Andrii Yusov, transmite sursa cu referire la Protv.ro.

Yusov a mai spus că, în urma recentului val de mobilizare, rușii sunt lipsiți de motivație și suferă de moral scăzut.

Locuitorii din Crimeea ocupată de ruși și din teritoriile ocupate din regiunile Donețk și Lugansk au recurs și ei la astfel de acțiuni.

Yusov a adăugat că Rusia a rămas fără oameni care ar putea fi chemați în teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk și Lugansk. Singurii bărbați care au rămas sunt fie bolnavi, fie angajați într-o muncă esențială care este vitală pentru regiune.

Autoritățile de ocupație ruse au spus că plănuiesc să formeze batalioane „voluntare” în teritoriile ocupate din sudul Ucrainei. În același timp, însă, Putin și alți oficiali ruși s-ar teme de înarmarea locuitorilor teritoriilor ocupate ale Ucrainei, potrivit sursei citate.

#Ucraina #mobilizare #predare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button