Analize și opinii

Rușii se fac de rușine cu „Front Cultural” – o dovadă a fascizării inevitabile a societății ruse

Pe 21 noiembrie, în Duma de Stat a Federației Ruse a avut loc prima întâlnire a organizației publice „Frontul Cultural”. Ideea creării sale a fost susținută de o serie de politicieni și oameni din mass-media cu opinii radicale, în special, sentiment anti-ucrainean. În condițiile înfrângerii reale și a pierderilor fără precedent în armata rusă din 1945, începe să se contureze în Rusia un guvern alternativ, mult mai radical și adaptat expansiunii agresive. Dugin se consideră ideologul și fondatorul ideologic al acestei legături radicalizate în societatea rusă. Și reprezintă un mare pericol pentru întreaga lume civilizată, deoarece implică un război total al Rusiei cu Occidentul pentru distrugere.

Înfrângerea militară suferită de armata rusă în Ucraina, are loc o radicalizare rapidă a societății ruse, dând vina pe întreaga lume pentru eșecurile și problemele Rusiei și demarând persecuția acelor câțiva ruși care au păstrat o evaluare sobră a situației și au înțeles. în ce prăpastie se îndreaptă Rusia. Dacă ultra-naționaliștii vor triumfa în Rusia, va însemna o amenințare uriașă atât pentru Ucraina, cât și pentru Europa.

În acest caz, oamenii vor ajunge la putere plini de sete de a captura și ucide: vor transforma ocuparea teritoriilor adiacente Rusiei în sarcina principală a politicii externe, indiferent câți ruși trebuie să fie uciși în acest război. Arsenalul nuclear al Rusiei va reprezenta o amenințare și mai mare pentru lume dacă va cădea în mâinile radicalilor. Rusia deține un depozit uriaș de arme nucleare, dispersate în toată țara, iar dacă va cădea în mâinile radicalilor, întreaga lume civilizată va fi sub amenințare.

După înfrângerea trupelor ruse de lângă Herson, Dugin l-a criticat aspru pe Putin, îndemnându-l să regândească desfășurarea în continuare a războiului. Formarea „Frontului Cultural” are ca scop mobilizarea generală a rușilor și desfășurarea unui război total de anihilare. În percepția ideologilor Frontului Cultural, Occidentul este de vină pentru toate eșecurile și umilințele istorice ale Rusiei și trebuie pedepsit. Pentru Ucraina, formarea „Frontului Cultural” este un semnal alarmant, deoarece radicalii ruși sunt gata să facă orice sacrificiu pentru a-și atinge obiectivele expansioniste, iar Ucraina a fost întotdeauna un obiectiv cheie pentru imperialiștii ruși. 

Se prevede o creștere a represiunilor interne în Rusia, radicalizarea societății sale și formarea perfectă a imaginii unui „inamic extern”: acesta este un atribut tipic al statului nazist. Rusia ignoră toate convențiile și se comportă ca un terorist și un criminal. Ucraina are nevoie de asistență maximă, iar Rusia trebuie să fie absolut izolată din punct de vedere politic și economic. 

#Rusia_stat_fascist #război #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button