Societate

S-a dat startul campaniei „Dăruiește o carte” copiilor din centrele de plasament din țară

„Dăruiește o carte” este o nouă campanie lansată de Poșta Moldovei în colaborare cu organizația de caritate „Fabrica de Fericire”.

Astfel, în perioada 17-31 decembrie, oamenii sunt așteptați să aducă cărți, iar acestea ulterior vor fi donate copiilor din centrele de plasament din țară.

Pentru fiecare carte donată, Poșta Moldovei va oferi o felicitare pe care doritorii pot lăsa un mesaj viitorului cititor, relatează Mesager.

De dimineață, unii angajați din cadrul Întreprinderi de Stat „Poșta Moldovei” au venit la serviciu cu o carte destinată micuților din centrele de plasament. Printre ei este și Tatiana Gangan.

„Am venit și noi de dimineață, am donat câteva cărți pentru copii, respectiv am scris un mesaj de felicitare, să știe acei copii că au prieteni în lume, au prieteni care se gândesc la ei”, spune Tatiana Gangan, comunicator, „Poșta Moldovei”.

Inițiativa a fost apreciată și de oamenii care au venit la oficiile poștale.

„Cărțile mereu sunt binevenite, în general nu contează că se dăruiesc gratuit, sunt cumpărate sau donate”.

„Eu consider că este foarte bine. Copiii din familiile sărace au nevoie de ajutor”, spun oamenii.

Doritorii care vor să facă o faptă bună în preajmă sărbătorilor de iarnă, pot depozita cărțile în cele șase căsuțe care se află în incinta oficiilor poştale din toate sectoarele capitalei. Ulterior, acestea vor fi donate copiilor din familiile vulnerabile.

Cărțile donate vor fi livrate de angajații Poștei Moldovei și Moș Crăciun.

„Orice doritor poate să se apropie în oficiile poștale unde sunt amplasate aceste căsuțe. Sunt sigur că multe persoane au biblioteci mari acasă care pot să facă cadou unui copil care are nevoie de ele”, spune Roman Cojuhari, administrator interimar „Poșta Moldovei”.

Doritorii pot aduce cărți până în data de 31 decembrie.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button